Покана за включване в психофизиологично изследване

  • Посещения: 1021

През изминалите 10 години в работата ми имах възможността да използвам два различни подхода за нуждите на подбора и психологическата оценка. Единият е изграждане на профил за психичното функциониране чрез клиничен тест, а вторият психофизиологично изследване за достоверност на информацията известно като „Детектор на лъжата - полиграф”. В процеса на работата ми наблюдавах зависимости между определени характеристики на психичното функциониране и реактивността на физиологичните процеси на тялото, които според мен не се взимат предвид при заключенията, които се дават като резултат от изследването с полиграф. Това породи въпроси свързани с това, имат ли промените във физиологичните процеси на тялото, предизвикани от афективни (емоционално провокиращи) стимули, връзка с изразените и вече формирани и проявяващи се психични характеристики на човек. В момента провеждам изследване, което има за цел да събере информация, чрез която да опитам да си отговоря на някои от тези въпроси или да повдигна нови. Поради това отправям покана към всеки, който открие в себе си желание и има малко време, което да отдели. Изследването е анонимно и информацията, която придобия от него за всеки участник ще остане конфиденциална. Условията за включване са: майчин език – български и пълнолетие. Изследването преминава на два етапа:

  1. Попълване на психологически въпросник. Въпросникът представлява набор от твърдения,  които човек оценява субективно. Въпросникът изключва предпоставка за правилни и неправилни отговори, грешно и правилно отношение и поради това, единственото важно условие е откритото и често даване на отговори. Попълването му отнема около 1 час. Опирайки се на резултатите ще опиша профил на личността.
  2. Психофизиологично изследване със система BIOPAC MP150 DATA ACQUISITION SYSTEM, намираща се в лабораторията по невронауки в Нов Български Университет. Преди провеждането на тази част, подробно ще запозная всеки участник с всяка от стъпките. Изследването няма задължителен характер и всеки проявил интерес може да се откаже по всяко време, ако прецени, че не желае. Изследването в лабораторията представлява запис на някои от физиологичните процеси на тялото, посредством закрепени за ръката датчици. Участниците ще наблюдават цветни изображения. Необходимото време за тази част е 1 час.

Предполагам, че за интересуващите се от темата, преживяването ще е любопитно и надявам се интересно. Въпреки това, поради липсата на бюджет, предлагам в замяна на отделеното за изследването време обратна връзка на резултатите от теста и профила на психичното функциониране. Като терапевт, а и опирайки се на опита ми мисля, че е възможно човек да открие в тази обратна връзка нещо, което да го изненада или да му послужи като ново знание за самия него.

     При интерес и желание да се включите, пишете ми на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

     Ще организирам случването чрез e-mail кореспонденция!

     Ще бъда благодарен, ако предложите възможността на хора, които биха се заинтересували!

     Пожелавам здраве и успехи!

     Веселин Сомлев

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *